Nosaltres anem a enfocar el nostre treball en les relacions dels adolescents amb els seus pares, perquè creiem que és un tema molt interessant i que ens afecta directament.
RSS

24 de maig del 2010

REDACCIÓ ÈTICA - Maria Clérigues

ÉS LEGÍTIM USAR LA VIOLÈNCIA CONTRA UN TIRÀ?

El text que hem de redactar ens pregunta si és legítim usar la violència contra un tirà. Aquesta és una pregunta ben difícil, ja que, degut a que un tirà és una persona que abusa de la seua força o superioritat sense més objectiu que aconseguir més poder egoistament, i usa per a aconseguir-ho la violència i la maldat, pense que utilitzar la violència contra una persona que també l’empra, pot ser considerat legítim per moltes persones.

Partint d’aquest punt, he de dir que, des del meu punt de vista, ninguna persona es mereix patir certes coses, com privacions de la llibertat, abusos, humiliacions, etc, i que, per tant, ningú hauria de fer passar a un ésser humà per aquests moments. Però una persona, que no pensa en la voluntat o els sentiments de les altres, a la que la única cosa que li importa és el seu benestar i que empra la violència com a mode d’espantar a la gent i de dominar-la, un tirà, li nega a la gent tots aquests drets fonamentals.

Així, és fàcil que molta gent pense, que com que els tirans, els dictadors, utilitzen la violència com a arma, hi ha que tornar-los tot el mal que fan de la mateixa forma, i que troben en la violència una bona manera de fer pagar a aquestes persones els seus actes. Pot ser que hi haja gent que haja patit en primera persona aquestes pèrdues dels drets fonamentals de tot ésser humà, i que pense, per tant, que el de la venjança és el camí idoni per a fer escarmentar als tirans.

Per la meua banda, pense que la violència no hauria de figurar en una societat a la que considerem tan avançada, i que si continua vivint al nostre costat dia a dia, és pel poder de la venjança. També està clar, que si no sofreixes aquesta maldat, no pots dir mai què faries si et passara, però crec que la violència, siga pel motiu que siga, sempre porta més violència, i per tant , no pot ser bona de ninguna de les maneres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada