Nosaltres anem a enfocar el nostre treball en les relacions dels adolescents amb els seus pares, perquè creiem que és un tema molt interessant i que ens afecta directament.
RSS

7 de novembre del 2009

Sociologia: què és la família a la societat actual?

-Perquè els adolescents no es duen bé amb els seus pares? Els adolescents no es duen bé amb els seus pares a causa de els diferents interessos d'aquests, ja que els adolescents busquen la seua pròpia autonomia distanciant-se dels pares, i aquests, pensen que l’allunyament es de amb que no els importa la seua opinió. A més, alguns joves no tenen cap tipus de respecte al que suposa la institució familiar i per tant, tampoc ho mostren als seus pares.


-Com solucionar aquests problemes d'interessos?

La millor manera de solucionar-los és l'acceptació del diàleg com el millor recurs del que disposem per a solucionar els conflictes que sorgeixen en la convivència familiar. A més, també és necessària la comprensió dels pares respecte a les decisions dels seus fills, i al contrari. Els fills també han de ser conscients de les dificultats amb les quals es troben els pares i les mares a l'hora de portar a terme la seva educació i reflexionar sobre el molt que se sacrifiquen en les seves vides pares i mares al seu favor i de l'injust que resulta, per tant, que es mostrin irrespectuosos o díscols amb ells i elles.



Sociològicament és molt important l'educació familiar perquè l'influx dels pares és imprescindible. El nen aprèn a saber qui és a partir de la seva relació amb els seus pares -persones que li volen-. Ningú pot descobrir-se a si mateix si no hi ha un context amor i de valoració. Proporcionen el millor clima afectiu, de protecció...El nen aprèn a ser generós en la llar. Protecció, seguretat, acceptació, estima i afecte. Cinc aspectes que ha d'aportar la família a tot nen. El que aprèn el nen en la família és determinant

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada