Nosaltres anem a enfocar el nostre treball en les relacions dels adolescents amb els seus pares, perquè creiem que és un tema molt interessant i que ens afecta directament.
RSS

7 de novembre del 2009

L'expert : la família en l'àmbit psicològic

La família suposa una profunda unitat interna de dos grups humans: pares i fills que es constituïxen en comunitat a partir de la unitat home-dona.

La família ha d'equilibrar-se a si mateixa. D'aquesta manera ensenya l'equilibri als fills. Aquest equilibri de la família va a contribuir a l'equilibri social.
La família és el lloc insubstituïble per a formar a l'home-dona complet, per a configurar i desenvolupar la individualitat i originalitat del ser humà, però, per què és tan necessària i important l'educació familiar?

Psicològicament, en la mesura que un cervell està més evolucionat més temps necessita per a educar-se i desenvolupar-se fins a arribar a l'edat adulta. Perquè té major nombre de zones fines en tota la seva personalitat.

No pot viure sense l'ajuda de l'adult, sense la formació. La seva autonomia arribarà després d'un llarg procés: lactància, infantesa, adolescència. No basta el fet biològic. Necessita desenvolupar la seva intel·ligència, voluntat, harmonia, autonomia, autoestima: Ningú és gens si no es vol a si mateix i ningú que no es vulgui a si mateix pot voler als altres. L'autoestima és el motor de l'home. Això solament ho assoleix en el Claustre protector de la família. Els nens que creixen privats d'un ambient familiar, encara que creixin físicament, les deficiències: psicològiques, afectives, emocionals intel·lectuals i socials són clarísimes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada